Till förra sidan!Insändare, Pressmeddelande och debatt:
Peter Friberg, Holmavägen 28, 522 91 Tidaholm 
e-mail
peter.friberg@moderat.se
mobil 070-533 68 23, bostad 0502-402 33, fax 0502-402 20

Klicka här för UTSKRIFT

Vem lurar LO-folket?

8 augusti 2005

DEBATTSVAR

Vem lurar LO-folket?

Det debattinlägg som Bjarne Medin, facklig ledare (s), hade i länets tidningar visar med all tydlighet hur lite han vet om historien, däremot hur han kan förfalska den.

Verkligheten för många människor överensstämmer inte med Bjarnes, LO:s och socialdemokratins retorik. De höga skatterna gör att många har det svårt att få pengarna att räcka till, trots hårt arbete och sparsamt leverne. Och trots de höga skatterna på vanligt folk, räcker de gemensamma pengarna ändå inte till skolan, sjukvården, pensionerna, polisen och mycket annat. Samtidigt skjuter sjukskrivningskostnaderna i höjden. När skall sossarna inse att det är bättre och mer ekonomiskt lönsamt att människor får sjukvård istället för långa sjukskrivningsköer med påföljande kostnader?

I Sverige är det 1,5 miljoner medborgare som INTE går till jobbet en vanlig arbetsdag! För många skulle det dessutom vara direkt olönsamt att gå från bidrags- till arbetsförsörjning, på grund av den förda bidrags- och skattepolitiken. Det är denna politik som socialdemokraterna har fört i Sverige i alla år, för att sedan skylla på borgarna när de ofrånkomliga verkningarna av den gamla socialistiska politiken blommar ut.

Socialdemokraterna har fört och för alltjämt en politik där det är bidrag som gäller istället för arbete. Vi moderater står för motsatsen. Vi vill se ett samhälle där arbete lönar sig. Endast så kan vi långsiktigt klara de gemensamma kostnaderna för bland annat skola, sjukvård och rättsväsende.

Så Bjarne, de som lurar LO-folket år efter år är faktiskt det socialdemokratiska partiet med sina förgreningar i den fackliga rörelsen. Moderaterna är det parti som står för att folk skall leva kunna på sin lön och inte på bidrag. Vi menar att det är ett riktigt Arbetarparti!

Peter Friberg, moderat metallare