Till förra sidan!Insändare, Pressmeddelande och debatt:
Peter Friberg, Holmavägen 28, 522 91 Tidaholm 
e-mail
peter.friberg@moderat.se
mobil 070-533 68 23, bostad 0502-402 33, fax 0502-402 20

Klicka här för UTSKRIFT

Finns det dokumentation inom TEAB?

4 juni 2007
Insändare

Finns det dokumentation inom TEAB ?

Under allmänhetens frågestund på kommunfullmäktige den 25 maj ställdes en fråga om det finns några protokollsnoteringar när ”Presidiet” träffas inom TEAB.
-Några sådana förs inte, svarade KF- och TEAB ordföranden Bengt Karlsson (s).

När undertecknad ställde interpellationsfrågan om kommunens styrfunktioner för kommunala bolag så kunde Bengt Karlsson redogöra för hur det skall gå till.
Dessvärre så visade det sig i den påföljande debatten mellan honom och mig att de inte följs speciellt bra inom TEAB i praktiken…

Vi får hoppas att det finns några PM sparade inom TEABs kansli efter alla de ”byggmöten” som VDn och ordföranden har haft med konsulten och entreprenörerna. För någon styrning och dokumentation måste väl i rimlighetens namn finnas! Hur skall man annars kunna förklara vad man har bestämt och vad det kommer att kosta Tidaholms invånare?

Den 15 maj uttalade sig Bengt Karlsson om ekonomin i bolaget och hävdade att de 160 miljonerna räckte… dagen efter var summan 188 miljoner enligt kommunalrådet och på TEABs presskonferensen den 1 juni framkommer den nya summan 211 miljoner!!

Uppenbart har inte VDn och ordförande haft någon god projektstyrning inom bolaget.

Det är bara att citera Winston Churchill:
”Detta är inte slutet. Det är inte ens början på slutet. Men kanske slutet på början.”

I skrivande stund tänker jag inte begära att några ”huvuden skall rulla”, utan vill nu ha alla kort på bordet även om kortleken verkar vara tämligen falsk.

Peter Friberg (m)